Over Noodprocedures in zwembaden - Module A
Noodprocedures in zwembaden - Module A
Een begeleidingstraject met collega-zwembaden
Inleiding
Goed uitgewerkte en door alle zwembadmedewerkers goed gekende noodprocedures zijn onontbeerlijk en zelfs verplicht. Iedereen is zich hiervan bewust. Maar in de praktijk blijkt dit niet zo eenvoudig:
- ‘Ik heb wel noodprocedures, maar wil ze verbeteren. Hoe begin ik hieraan?’
- ‘Op papier zijn de noodprocedures in orde, maar werken ze echt in een noodsituatie? Zie ik niets over het hoofd?’
- ‘Hoe weet ik of alle medewerkers de noodprocedures kennen en hoe kan ik ze inoefenen?’
Het handige boekje ‘Noodprocedures in zwembaden: een stappenplan’ helpt je op weg. In de kennisbank vind je hiervan een beknopte samenvatting.
Inhoud
Tijdens dit traject – dat samen met Poolguards vorm krijgt – krijg je de nodige handvaten om de noodprocedures in jouw zwembad aan te pakken. De feedback en ervaringsuitwisseling zorgen voor de nodige praktische input en een oefendag maakt alles concreet. De contacten met collega-zwembaden zijn een verrijking voor je eigen noodprocedures.
Doelgroep
Deze opleiding is gericht naar zwembadbeheerders.
Aantal deelnemers
Om het maximale uit het traject (module A) te halen, houden we de groep bewust klein (minimaal 8 – maximaal 10 deelnemers). Van de deelnemers wordt verwacht dat ze op elke sessie aanwezig zijn en deze ook degelijk voorbereiden.
Duur van de opleiding
Dit traject duurt drie keer twee dagdelen: 3x 6 uur (van 9u30 tot 12u30 en van 13u00 tot 16u00). De data worden gespreid in de tijd en in overleg met de deelnemers bepaald. De sessies vinden plaats op ons secretariaat in Sint-Niklaas. De locatie voor de oefendag wordt later bepaald.