Get Fit 2 Padel

Padel is booming! Deze spectaculaire racketsport bevat elementen van zowel squash als tennis, met een bal die over het net moet geslagen worden en wanden die behoren tot het speelveld. De sport wordt in Vlaanderen vooral in de buitenlucht beoefend door 2 of 4 spelers per veld. Omdat de wanden van de padelbaan onderdeel zijn van het spel, is kracht bij padel minder van belang dan bij tennis. Dit maakt van padel een laagdrempelige sport die door jong en oud kan worden beoefend. Omwille van de laagdrempeligheid starten velen met het beoefenen van padel zonder begeleiding, training of lessen. De coronacrisis heeft de populariteit van padel nog versterkt: wanneer we het wandelen, lopen en fietsen beu waren, vonden veel sporters de weg naar de padelsport. Ondanks de vele positieve effecten van sport, zijn er ook een aantal blessures die door het spelen van padel kunnen ontstaan.  

Blessures voorkomen: Get Fit 2 Padel

Blessures ten gevolge van sport kan iedereen overkomen; beginnende sporters, oudere sporters, topsporters, …  Iedereen is vatbaar voor een blessure! Hoe blessures ontstaan is een complex verhaal waarin verschillende factoren een rol spelen; de combinatie van intrinsieke (= persoonsgebonden) en extrinsieke (= omgevingsgebonden) risicofactoren maakt een sporter vatbaar voor het oplopen van een sportblessure.  


Opdat een gezonde sportbeleving voor iedere padel sporter mogelijk moet zijn, werkten Gezond Sporten en All for Padel  de campagne ‘Get Fit 2 Padel’ uit. Een sensibilisatiecampagne met 6 praktische tips voor beginnende én ervaren padel sporters om het risico op blessures te verminderen zonder in te boeten aan het padel plezier!