Symposium 'Grensoverschrijdend Gedrag in sport: nieuwe cijfers uit Vlaanderen en Europa' (ICES) - Schrijf in

Vijf jaar geleden verscheen het eerste onderzoek naar de omvang van grensoverschrijdend gedrag in de Vlaamse sport. De Vlaamse sportsector reageerde en werkte een integriteitsbeleid uit, dat in een stroomversnelling kwam door enkele sprekende getuigenissen van seksueel en psychisch misbruik. Waar staan we vandaag? Wat vertellen sporters ons?

Het Europese project CASES (Child Abuse in Sport: European Statistics) bevroeg meer dan 10.000 sporters uit zes Europese landen, waaronder 1.472 Vlamingen. Voor het eerst krijgen we nu zicht op de omvang van psychisch, fysiek en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de Europese sport en kunnen we de Vlaamse cijfers vergelijken met enkele buurlanden. De nieuwe cijfers bieden ons de kans om de voortgang sinds 2016 te evalueren en dienen als benchmark voor verdere ontwikkelingen van het integriteitsbeleid.

Symposium

Zijn we op goede weg? Kom luisteren en mee debatteren over integriteit en grensoverschrijdend gedrag in de Vlaamse sportwereld tijdens het symposium ‘Grensoverschrijdend Gedrag in sport: nieuwe cijfers uit Vlaanderen en Europa’ op woensdag 17 november 2021.

PROGRAMMA 
โ€ข    Voorstelling van de nieuwste cijfers uit Vlaanderen, Belgiรซ en Europa
โ€ข    De overheid licht het beleid toe rond ethisch sporten in Vlaanderen
โ€ข    Ontwerp van decreet uittreksel strafregister voor jeugdbegeleiders
โ€ข    Secretaris-generaal Cedric Vanleenhove over het eerste jaar Vlaams Sporttribunaal
โ€ข    Rondetafelgesprek onder leiding van Sporza-journalist Tom Boudeweel

PRAKTISCH
Datum: 17 november 2021
Locatie: Ellipsgebouw Brussel
Tijdstip: 9u00 – 12u30
Prijs: โ‚ฌ 60

Inschrijven

Meer informatie en inschrijven kan via de website van ICES. Of download hier de infobrochure.