Breng je stem uit op het Warmste Sportinitiatief

Op donderdag 21 oktober reikt minister van Sport Ben Weyts de Sportprijs voor het Warmste Sportinitiatief uit. Deze Sportprijs bekroont een initiatief dat mensen in beweging zet en hen tegelijk samenbrengt, maatschappelijk vooruithelpt of het sociale weefsel in de buurt versterkt. Breng nu je stem uit en bepaal zelf mee wie de prijs voor het Warmste Sportinitiatief wint! Via de website van Sporza kan je tot en met donderdag 21 oktober 2021 (tot 12u00) stemmen op de genomineerde die voor jou de titel van Warmste Sportinitiatief 2021 het meeste verdient.

Seconde Serve – Tongeren

De sportdienst van Tongeren runt sinds 2018 een webshop met gratis sportkleding en -schoenen voor jongeren uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen. Second Serve bracht intussen al ruim 2000 sportartikelen aan de man. En mooier nog: dankzij het initiatief konden meer dan 100 kinderen uit de doelgroep zich aansluiten bij een Tongerse sportclub. 

Website: Seconde Serve
In het kader van De Maand van de Sportparticipatie 2020 lichtten we dit goede praktijkverhaal toe en gaf โ€˜Second Serveโ€™ bezieler Alain Simon een leerrijke sessie over zijn boeiende project.ย We maakten er deze interessante podcast van. Luistertip!

Sportaround – Gent

Maatschappelijk kwetsbare kinderen via sport meer kansen geven op integratie en ontwikkeling, dat is het doel van de vzw Sportaround. Medeoprichter Bashir Abdi dient als lichtend voorbeeld. Sportaround biedt een waaier aan gratis of betaalbare sportactiviteiten aan in heel Gent.
Zo zijn er verschillende wijkwerkingen opgezet en kunnen kinderen in meer dan 50 lagere scholen gebruik maken van het naschoolse sportaanbod.

Website: Sportaround

Sportbuddies – Halle

In het kader van de Warmste Week 2020 zette de sportdienst van Halle met haar inwoners een sportbuddywerking op voor stadsgenoten uit kansengroepen. Zo werden er duo’s gevormd om op regelmatige basis samen te sporten. In totaal werden 20 vrijwilligers gekoppeld aan mensen die nood hadden aan sociaal contact, wat positieve energie en/of een oefenkans Nederlands.

Website: Sportbuddies