Netwerk Lokaal Sportbeleid stuurt haar leden uit

MOVE Congres

Reeds voor de tiende maal organiseert the International Sport and Culture Association (ISCA) haar MOVE Congres dat volledig in het teken staat van recreatief sporten en laagdrempelig bewegen. Dit jaar zet de organisatie haar tenten op in Tour & Taxis in Brussel op 17, 18 en 19 november 2021. ISCA nodigt op deze driedaagse internationale professionals en organisaties uit de sportsector, lokale, bovenlokale en Europese beleidsmakers, gezondheidsexperts, academici โ€ฆ. uit om geรฏnspireerd te worden door lezingen en workshops, om te leren en om actief te netwerken.

Door de actieve promotie en ondersteuning van Netwerk Lokaal Sportbeleid tekenen heel wat Vlaamse professionals actief in het lokale sportbeleid present op de MOVE Congressen.

Dat deze tiende editie een meer dan speciale happening zal zijn, zal niemand verbazen. Het is nog nooit zo belangrijk geweest om mensen uit de sport- en beweegsector terug samen te brengen om nieuwe ideeรซn en oplossingen te vinden om mensen ook in dit nieuwe tijdperk aan te zetten tot sporten en bewegen. Vandaar ook het centrale thema Reconnect, Rebuild & Restart.

Voor deze tiende editie van het MOVE Congres pakt Netwerk Lokaal Sportbeleid uit met een speciale actie voor haar leden. Netwerk Lokaal Sportbeleid nodigt jou uit op het MOVE Congres! Zin om 1 dag of het volledige congres gratis te volgen? Netwerk Lokaal Sportbeleid geeft tien leden de kans om gratis deel te nemen. Stel je kandidaat via piet@lokaalsportbeleid.be.

FSB: Internationale vakbeurs voor openbare ruimte, sport- en vrijetijdsvoorzieningen

Multifunctionele producten, duurzame technologieรซn en innovatieve concepten: dat zijn de belangrijkste elementen om beweging te stimuleren en fitness te bevorderen. Op FSB 2021 (van 26 tot 29 oktober in Keulen), de internationale vakbeurs voor vrijetijds-, sport- en bewegingsfaciliteiten in Keulen, brengen exposanten en vakbezoekers van over de hele wereld dingen in beweging. Hier worden trends gezet voor het ontwerp van stedelijke woonruimtes die voldoen aan toekomstige eisen op het gebied van energie-efficiรซntie, behoud van hulpbronnen en toegankelijkheid. De drie themagebieden open ruimte/speeltoestellen, sportfaciliteiten en bewegen zijn elk gehuisvest in een eigen ruimte die voor alle deelnemers een duidelijke structuur geeft.

Aanwezigheid op de FSB in Keulen is een must voor beslissers in de sector van over de hele wereld, dus ook voor Vlaamse steden en gemeenten en sportbeleidsmakers. Beslissers van gemeenten en verenigingen, internationale kopers, investeerders, planbureaus, architecten en exploitanten van stadions, evenementenlocaties en arena’s komen naar Keulen om de belangrijkste trends te zien, innovaties te ontdekken, ideeรซn uit te wisselen met branchepartners en de juiste oplossingen te vinden voor hun huidige projecten.

Netwerk Lokaal Sportbeleid kan 1 lid uit ons netwerk richting de FSB beurs in Keulen sturen. Ben jij graag aanwezig op deze vakbeurs? Stuur jouw motivatie naar niels@lokaalsportbeleid.be en wie weet sta jij binnenkort wel te netwerken op de FSB vakbeurs in Keulen!

De enige voorwaarde is wel dat je een sfeerverslag voor Netwerk Lokaal Sportbeleid maakt. Wat zijn jouw indrukken? Wat is jou opgevallen? Welke nieuwe trends worden voorspeld in 2022? We willen namelijk bijzonder graag een inhoudelijk artikel maken van deze beurs om later met ons netwerk te delen. Grijp je kans!