Webinar: Vernieuwde aangifteprocedure Gemeentelijke Sportverzekering

Webinar

Op donderdag 22 augustus 2024 gaven we samen met Ethias een webinar om de nieuwe aangifteprocedure toe te lichten. Tijdens dit moment hebben we ook het toepassingsgebied van de verzekering nogmaals overlopen en was er ruimte om vragen te stellen. Het webinar werd opgenomen en kan herbekeken worden via deze link.

Wat verandert er?

Netwerk Lokaal Sportbeleid biedt al jaren samen met Ethias een Gemeentelijke Sportverzekering aan. Aangesloten gemeenten kunnen beroep doen op de verzekering voor activiteiten waar de nadruk ligt op sport en bewegen en die door de gemeente georganiseerd worden.

Vanaf 1 september 2024 gaan we van start met een nieuwe procedure voor het aangeven van ongevallen. Momenteel werken we met een formulier op onze website dat door de sportdiensten dient ingevuld te worden en waar het aangifteformulier en het doktersattest kan opgeladen worden. Omdat dit administratief niet de meest efficiรซnte manier van werken is, willen we evolueren naar een systeem waarbij de sportdiensten rechtstreeks de aangifte doen bij Ethias. Hiermee willen we ervoor zorgen dat er in de overdracht geen informatie verloren gaat en dat er ook meer controle en opvolging mogelijk is door de sportdiensten. Hierdoor zal de dienstverlening alleen maar verbeteren en zullen deelnemers van gemeentelijke sportactiviteiten efficiรซnter op de hoogte kunnen worden gehouden van de voortgang van hun dossier. De rol van Netwerk Lokaal Sportbeleid blijft een controlerende en helpende rol in heel het verhaal. Netwerk Lokaal Sportbeleid is bereikbaar om ondersteuning te bieden en te fungeren als helpdesk voor alle vragen met betrekking tot de Gemeentelijke Sportverzekering.

Deze week ontvangt elke verantwoordelijke voor de Gemeentelijke Sportverzekering van elke aangesloten gemeente de gegevens om toegang te krijgen tot het extranet van Ethias. Vanaf 1 september 2024 gaan we met de nieuwe procedure van start.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Thomas Michielsen
Thomas Michielsen Junior Stafmedewerker T 03 780 91 06 thomas@lokaalsportbeleid.be