Sportieq: fusie tussen ICES en Gezond Sporten

Centrum Ethiek in de Sport en Gezond Sporten slaan de handen in elkaar. Ze gaan samen verder onder een nieuwe naam: Sportieq. Door de krachten te bundelen krijgt de sportsector een nog betere ondersteuning bij alle uitdagingen op vlak van ethiek en gezondheid. Op die manier wil het de Vlaamse sportsector ondersteunen bij het realiseren van een veilig sportklimaat. Zo beschermen ze de fysieke, psychische en sociale integriteit van iedereen.

Kernopdrachten

Sportieq is een door Vlaams Minister van Sport erkende organisatie voor beleidsondersteuning en praktijkontwikkeling op het gebied van gezond en ethisch sporten. Binnen het kader van het Gezond en Ethisch Sporten decreet hebben ze volgende 5 kernopdrachten:

  • als kenniscentrum functioneren op het gebied van ethisch sporten;
  • informatie, kennis en expertise of beleidsopties van de Vlaamse overheid op het gebied van ethisch sporten in bruikbare instrumenten voor de sportsector omzetten, delen en daarvoor begeleiding en ondersteuning verzorgen voor de sportsector;
  • bestaande instrumenten en praktijken op het gebied van ethisch sporten volgen en evalueren;
  • de Vlaamse overheid ondersteunen op het domein van ethisch sporten;
  • het maatschappelijk draagvlak voor themaโ€™s op het gebied van ethisch sporten vergroten.

De komende maanden wordt de nieuwe organisatie vormgegeven. Een samenstelling van het nieuwe bestuursorgaan vind je hier.