Premiemelding en aanpassing polis Gemeentelijke Sportverzekering

Ook in 2024 kunnen jullie weer rekenen op de Gemeentelijke Sportverzekering van Netwerk Lokaal Sportbeleid voor jullie gemeentelijke sportactiviteiten. De premies voor de Gemeentelijke Sportverzekering blijven onveranderd ten opzichte van 2023. Wat wel zal veranderen is het toepassingsgebied. Voor 2024 hebben we ervoor gezorgd dat er wordt tegemoet gekomen aan een aantal vragen die al een tijdje leven. Hieronder een overzicht van de uitbreidingen.

Uitbreidingen

De Gemeentelijke Sportverzekering geldt voor alle in aanmerking komende activiteiten georganiseerd door de gemeente. Het maakt dus geen verschil welke dienst de activiteiten organiseert. Zolang ze aan de voorwaarden voldoen, worden ze gedekt door de Gemeentelijke Sportverzekering.

Bij de activiteiten die in aanmerking komen blijft de nadruk liggen op sport en beweging. Alle activiteiten die reeds verzekerd werden, blijven hieronder vallen, uitgebreid met volgende activiteiten.

  • Combinaties van sport en bewegen met creatieve activiteiten (knutselen, culturele activiteiten, …)
  • Vrije spelmomenten tijdens dag of meerdaagse activiteiten
  • Avondactiviteiten en overnachtingen op meerdaagse sport en beweegkampen

Het toepassingsgebied van de activiteiten, dat tot op heden beperkt was tot de Belgische landsgrenzen, wordt uitgebreid tot 50 km buiten de landsgrenzen.

In de loop van 2024 zullen we ook opnieuw een aanpassing doorvoeren aan de procedure voor het indienen van de aangiftes. We willen, zoals steeds met onze dienstverlening, evolueren naar een zo gebruiks- en klantvriendelijk mogelijke manier. Zodra de nieuwe procedure op punt staat zullen we hierover informeren en voorzien we infosessies hierover.

Vragen?

Indien je nog vragen hebt over het toepassingsgebied van de Gemeentelijke Sportverzekering, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Thomas Michielsen
Thomas Michielsen Junior Stafmedewerker T 03 780 91 06 thomas@lokaalsportbeleid.be