Twee innovatieve projecten voor organisaties met sociaal-maatschappelijke doelen

Sport Vlaanderen gelooft sterk in het maatschappelijke belang en de kracht van sociaal-sportieve praktijken en daarom zetten ze samen met partners verschillende begeleidingstrajecten op. Via deze nieuwsbrief wensen we jullie op de hoogte te brengen van de lancering van twee innovatieve projecten voor sportorganisaties met sociaal-maatschappelijke doelen: ‘Crowdfunding Begeleidingstraject’ & ‘Social SportUp: The Scalerscircle’.

Beide trajecten zijn ontwikkeld op maat van sociaal sportieve praktijken en sportorganisaties die hun sportaanbod inzetten als middel om naast sportdeelname vooral ook sociaal-maatschappelijke doelen na te streven en die zich focussen op kansengroepen als specifieke doelgroep binnen hun werking.

Online infosessie

Op 15 juni 2023 gaat een online infosessie door waar deelnemers meer te weten komen over het hoe, wat, waar, wanneer en waarom van beide trajecten. En over wat ze moeten doen om geselecteerd te worden. Sport Vlaanderen voorziet voor beide trajecten elk max. 20 min voor de pitch. Na voorstelling van beide trajecten volgt een Q&A.

  • Growfunding:
    kandidaatstelling loopt tot en met 30/06/2023
  • Social SportUp:
    kandidaatstelling loopt tot en met 31/08/2023

Agenda

Agenda voor deze online infosessie:

  • 11u30: Intro Sport Vlaanderen
  • 11u35: Voorstelling Crowdfunding begeleidingstraject – Growfunding
  • 11u55: Voorstelling ‘Social SportUp 2023’ (Scalersclub) – De Sociale Innovatiefabriek
  • 12u15: Q+A
  • 12u30: Einde

Crowdfunding begeleidingstraject – Growfunding

Een gratis begeleidingstraject op maat van de uitdagingen van je organisatie. Een coach die je bijstaat met raad en daad voor en tijdens je Growfunding-campagne. Het ontwikkelen van wervende communicatietools. Dankzij de growfunding campagne is je project (lokaal) verankerd en is het sociaal en professioneel netwerk van je project uitgebreid. Met als ultieme doel een extra financiรซle input.

Social SportUp: the scalers circle – De Sociale Innovatiefabriek

Een groepstraject van 10 sessies voor sociaal-sportieve praktijken, die maatschappelijke uitdagingen aanpakken via sport en beweging. Topics waar we o.a. rond zullen werken: diversificatie van je financiering, internationalisering, HR, impactvolle schalingsstrategieรซn, systeemshift, jouw impact meten en communiceren, efficiรซntie en structuur, de weg naar maatschappelijk leiderschap (IDGs), het eigen groeiproces, opportuniteiten, netwerkingโ€ฆ Op basis van jullie specifieke noden geven we het programma samen vorm.

Jouw contact bij
Netwerk Lokaal Sportbeleid
Jasper De Swarte
Jasper De Swarte Medewerker Sportparticipatie & Buurtsport T 03 780 91 08 jasper@lokaalsportbeleid.be